Welkom Toegankelijkheid & Evenementten

Marianne Dijkshoorn

Geselecteerd

Dankzij jouw steun ben ik door naar de volgende ronde en maak kans op de finaleplek.

Gaaf, he? Binnenkort zie je mijn pitchvideo hier, dus even afwachten. Je kunt me nog wel een referentie geven, die telt mee voor de juryprijs.

Schrijf referentie
Stemronde begint over:
0:00:00:00
Status
Geselecteerd
Reviews (editie)
5
Gemiddelde beoordeling
Geweldig

Profiel

Bedrijf Welkom Toegankelijkheid & Evenementten
Plaats Pijnacker-Nootdorp
Ondernemersfase Ondernemer
Website www.geenbeperkingmeer.nl

Over Mij

Ik, Marianne Dijkshoorn, ben specialist in de toegankelijkheid en event organisatie. Met mijn bedrijf Welkom Toegankelijkheid & Evenementen (in 2014 opgericht) organiseer ik events en adviseer over toegankelijkheid voor mensen met een verschillend type beperking bij vrijetijdsbestedingen zoals: evenementen, musea en theaters. Voor mij draait toegankelijkheid en inclusie om gelijkwaardig te beleven en deelnemen. Niemand gaat immers erop uit naar bijv. een theater omdat men een rolstoeltoegankelijk toilet heeft. Je wilt de podiumbeleving volgen. De kennis van toegankelijkheid komt voort uit dat ik In 2008 onbewust het eerste festival van Nederland toegankelijk maakte. Dit festival werd op een steile heuvel georganiseerd. Een heuvel oplopen is door mijn beperking, ik ben slecht ter been, een uitdaging. Ik vond bij de organisatie een luisterend oor. De laatste tijd ben ik voornamelijk bezig met toegankelijkheidsadvies en wordt ik veel gevraagd als spreker. De kennis van toegankelijkheid bij events komt uit mijn 3 evenementenstudies want ik wilde organisator worden. In 2018 bracht ik het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ uit om toegankelijkheid bij events meer op de agenda te zetten. Dat dit gelukt is blijkt wel uit de succesvolle lobby voor een toegankelijk Eurovisie Songfestival in Rotterdam (1 van de 1e eerste volledige toegankelijke event ter wereld), de Routekaart voor toegankelijke festivals, de nationale Koningsdag 2023 in Rotterdam toegankelijk voor iedereen (eerste volledig toegankelijke buiten event) en de interviews in de boeken ‘Ministeries voor Nieuwe Tijd’ en ‘Inclusie Marathon’. Dit jaar komt mijn eigen boek uit in het Engels en heb ik mijn internationale opdracht, een inclusie parcours bij de 'Best Event Awards’ in Rome achter de rug. Mijn visie is om een beter toegankelijke wereld te creëren waarbij iedereen kan gelijkwaardig kan beleven en inclusief kan deelnemen ongeacht welk type beperking degene heeft.

Mijn uitgelichte reviews

Betrokken, innovatief, hardwerkend, visionair, wereldverbeteraar Uitstekend
9 maanden geleden

Ik stond op het punt Marianne te nomineren en ontving de uitnodiging voor een review. Toeval? Ik denk het niet. Marianne verandert de wereld naar een plek waar iedereen kan deelnemen. Ze zorgt ervoor dat evenementen en openbare gelegenheden inclusief worden voor iedereen door over toegankelijkheid te spreken, te schrijven en in uitvoerend opdracht van organisatoren door bewezen oplossingen te implementeren. Het Eurovisiesongfestival, Koningsdag in Rotterdam (28 april jl) en vele andere grootschalige evenementen heeft zij met haar kennis en expertise toegankelijk gemaakt Ze ziet en biedt oplossingen voor zaken die mensen zonder beperking niet als obstakel zien en die ervoor zorgen dat mensen met een beperking probleemloos kunnen deelnemen. Marianne verdient de FOTY award omdat zij en haar expertise een podium verdienen. Ze werkt hard, groeit enorm hard en de wereld heeft haar nodig. Ik hoop van harte dat u haar een nominatie gunt.

Foty Awards 2023
creatief, gedreven, vriendelijk, precies Geweldig
9 maanden geleden

Ik werkte voor de VNG als projectleider en wilde twee bijeenkomsten organiseren over digitale toegankelijkheid. Ik kende Marianne's boek al en heb haar toen benaderd. Ze heeft creatief meegedacht over de opzet en inhoud en verder de organisatie gedaan. De avonden zijn mede een succes geworden door haar! Zie voor een verslag: https://youtu.be/UXD276Du_GQ

Foty Awards 2023
Ambassadeur voor inclusie Geweldig
9 maanden geleden

Marianne speelde een belangrijke rol tijdens ons internationale event The Best Event Awards in Rome. Met haar hands-on (of misschien moet ik wel zeggen 'body-on') bijdrage opende ze vele deelnemers de ogen. Door haar souplesse, co-creatieve instelling en inlevingsvermogen is het een feest om met haar samen te werken.

Foty Awards 2023
Ervaren, Professioneel, doortastend,gepassioneerd Uitstekend
9 maanden geleden

Samen met Marianne heb ik rondom Koningsdag in Rotterdam de toegankelijkheid mogen vergroten, verbreden en zichtbaar mogen maken.

Foty Awards 2023
Gepassioneerd strijders voor Toegankelijkheid Geweldig
9 maanden geleden

Marianne heeft voor een groep museummedewerkers een boeiende Masterclass gegeven over toegankelijkheid, en dan met name over de doorgankelijkheid en uitgankelijkheid. Onderwerpen waar men niet zo vaak bij stilstaat die bij kunnen dragen aan de beleving van een museum voor iedereen. Door haar eigen verhalen en kennis die ze in de loop der jaren heeft opgebouwd, is ze een inspirerende verteller met mooie voorbeelden uit de praktijk die tot de verbeelding spreken. Iedereen is met een rugzak aan informatie en een lijstje met eerste stappen die ze kunnen maken huiswaarts gekeerd.

Foty Awards 2023