By Berith

Berith Spoelstra

Deelnemer

Hoera, ik doe mee aan de Foty Awards 2024 en maak kans op de volgende ronde!

Het is hierbij belangrijk dat ik referenties verzamel, dan vergroot ik de kans dat de organisatie mij selecteert voor de Foty Awards 2024. Alvast bedankt!

Schrijf referentie
Registratieronde eindigt over:
0:00:00:00
De selectieronde start over 1 maand
Status
Deelnemer
Reviews (editie)
0
Gemiddelde beoordeling
Geweldig

Profiel

Bedrijf By Berith
Plaats Vught
Ondernemersfase Starter
Website www.byberith.nl

Over Mij

10 maanden geleden ben ik gestart als zelfstandig ondernemer. Ik sta bedrijven en ondernemers bij in het implementeren en optimaliseren van retentiebeleid, om zo klantverlies te voorkomen. Klantbehoud kan complex zijn omdat de ervaring van de klant met het product of de dienst door het hele bedrijf gaat. Er zijn ook weinig modellen die toegepast kunnen worden op retentie. Daarom heb ik obv 16 jaar ervaring mijn eigen modellen ontwikkeld voor klantbehoud. Ik heb mijn professionele ervaring opgedaan in diverse functies die gelieerd zijn aan mijn favoriete onderwerp: Retentie. In 2007 startte ik mijn carrière in de energiewereld en ontdekte ik het principe van Hunters en Farmers, oftewel Acquisitie of Retentie. Direct wist ik dat MIJN passie lag, in boeien en binden van klanten aan een merk, product of bedrijf. In de 16 jaar daarna heb ik ervaring opgedaan bij zakelijk dienstverleners voor groot- en kleinzakelijke markt en consumenten. By Berith helpt klantverlies om te zetten in klant groei. De omvang van klantverlies in een organisatie is vaak een pittige boodschap. Omdat klantverlies een sluipmoordenaar voor je bedrijf kan zijn, niet elke organisatie heeft door wat de effecten zijn. Door een positieve benadering om te gaan met deze uitdaging, zorg ik ervoor dat klantverlies uit het verdomhoekje komt. Want ik praat namelijk met veel enthousiasme over mijn vak! Hoe doe ik dat? Door het verzorgen van masterclasses voor open inschrijving en als incompany training. Spreken op diverse congressen en events zoals Emerce Retail. Komende maanden ligt mijn focus bij het ontwikkelen van een Klantverlies APK. Bedrijven krijgen binnen een aantal stappen inzicht in klantverlies aantal, oorzaak & impact, om vervolgens dmv een stappenplan het tij te keren. Mijn A-typische brein (dyslectische) zorg ik voor originele oplossingen en ben ik een kampioen in omdenken. Zet je klant centraal en je bedrijf zal groeien!

Mijn uitgelichte reviews

Gedreven, doelgericht, op de mens gericht, positief, kundig Geweldig
11 maanden geleden

Berith heeft me al jaren meegenomen in haar passie; klantbehoud. De waarde van je bestaande klantenbestand, in plaats van alleen de focus op nieuwe klanten. Ze belicht dat vanuit allerlei invalshoeken, en onderbouwt met feiten en cijfers. Ze weet heel goed door te vragen, waardoor doelen, behoeftes en ervaringen duidelijk worden. Op basis daarvan maakt ze een plan.

Foty Awards 2023
Bevlogen, doorzetter, enthousiast, deskundig. Geweldig
11 maanden geleden

Ik werk samen met Berith bij geven van trainingen. Zij is deskundig, staat open voor feedback en weet haar verhaal goed over te brengen op anderen. Zij weet van aanpakken en gaat door tot het gewenste resultaat bereikt is, ook als er tegenslagen op haar pad komen.

Foty Awards 2023
Enthousiaste en Energieke deskundig consultant Geweldig
11 maanden geleden

Berith heeft in haar vakgebied heel veel ervaring en kan als geen ander haar kennis en know how overdragen aan anderen. Ze legt met veel enthousiasme en met veel voorbeelden uit wat je moet doen en wat je juist niet moet doen om je klanten te behouden. Dit is zo belangrijk, want er gaan altijd weer klanten weg, dat blijkt. Het is zeker de moeite waard om de Masterclass van Berith te volgen, want hiermee heb je alle mogelijkheden voor Klantbehoud weer allemaal op een rijtje gezet en vergeet je juist die voor jou belangrijk is niet! Een aanrader!!

Foty Awards 2023
Zeer vakkundig, sympathiek en ontegenzeggelijk van toegevoegde waarde. Uitstekend
11 maanden geleden

Berith moest mij even uitleggen wat retentiemarketing betekent, maar ik was er al snel van overtuigd dat enige actie op het gebied van klantbehoud precies was wat we nodig hadden. Zij heeft voor ons bedrijf een haarscherpe analyse gemaakt, de vinger op de zere plek gelegd en vervolgens aangegeven hoe we daarmee aan de slag zouden kunnen. Dat alles doet ze op een transparante en sympathieke manier; ze weet kritische vragen te stellen en conclusies te trekken die eigenlijk niet zo leuk zijn om te horen zonder dat je je meteen in de hoek gedrukt voelt. Je merkt aan alles dat ze veel ervaring en verstand van zaken heeft. Dat Berith daarnaast haar dyslexie gewoon benoemt en vraagt om feedback als ze daardoor een taalfoutje in haar presentatie heeft, vind ik sterk. Wat ik ook fijn vond is dat ze rekening houdt met het beschikbare budget. Voor een klein bedrijf als het onze (20 medewerkers) is het niet vanzelfsprekend om (tien)duizenden euro's uit te trekken voor een externe consultant terwijl je wel weet dat je op sommige gebieden zelf expertise tekort komt. Berith heeft heel goed van te voren gekeken naar wat we nodig hadden en vervolgens een stappenplan aangeboden zodat we de financiën onder controle konden houden en na elke stap konden beslissen of we verder zouden gaan of niet. Dat is meedenken met een ondernemer! Tot slot wil ik mijn bewondering aangeven over de manier waarop Berith haar zelfstandig ondernemerschap aangepakt heeft. Gedegen, maar ook met lef en creativiteit. Met een zakelijke én persoonlijke benadering is zij de markt opgegaan en dat heeft haar sneller en meer opdrachten opgeleverd dan zij zelf vooraf gedacht had. Mij verbaast het niets. Pauline M., directeur van een inspectie- en testbureau.

Foty Awards 2023
CRM, Klantbehoud, Churn, Kritisch Geweldig
11 maanden geleden

Als voormalig collega van Berith bij Emakina kan ik met volle overtuiging zeggen dat ze een zeer ervaren en bekwaam CRM strateeg is. Samen hebben we bij Emakina de CRM services opgezet en ik was onder de indruk van haar kennis en vaardigheden op het gebied van CRM marketing. Berith is een echte professional die gedreven is in haar werk en altijd eigenaarschap toont. Ze is betrokken bij haar werk en hecht veel waarde aan goede relaties met collega's en klanten. Haar kritische instelling zorgt ervoor dat ze altijd op zoek is naar manieren om de prestaties te verbeteren en het beste uit zichzelf en anderen te halen. Ik heb Berith leren kennen als een persoon die zich volledig inzet voor het succes van het bedrijf en daarbij altijd oog heeft voor detail. Haar uitgebreide kennis van CRM marketing maakt haar een waardevolle aanwinst voor elk team dat op zoek is naar een expert op dit gebied

Foty Awards 2023